Sommertur til Telemark

14 - 16 juni 2024

18 personer på 14 motorsykler


møttes på fergekaia i Moss for årets sommertur.


Yr og Storm hadde varslet alt bortsett fra snø.

Turen fra Horten til hotel Vic i Porsgrunn gikk på halvtørre fine mc-veier, ca 12 mil

Lørdagen gikk turen i Telemark/Agder ca 25 mil, første halvdel Drangedal, Gautefall til Treungen hvor vi besøkte det meget innholdsrike Z museum. Under vårt opphold der kom det varslede regnværet.  På returen gikk turen retning Kragerø i tiltagende vær. Lunsj ble inntatt på Kebab restaurant ved E18 hvor det virkelig begynte å bøtte ned. Deltagerne ble spurt om vi skulle holde oss på ruta (småveier) eller ta motorveien til hotellet. Som de ekte motorsyklistene vi er ble det småveier. Etter litt alternativ rute for en del av gjengen kom vi ganske nyvasket tilbake til hotellet i to puljer. Hotellet hadde kveldsbuffet begge dager noe vi benyttet oss av.


På søndag nøt vi lang frokost med avreise kl. 11 mot hjemlige trakter. Været var upåklagelig med tørre veier. Opprinnelig rute viste seg å ha innslag av løst underlag samt gjennomkjøring forbudt skilt så her ble det en del omkjøringer, men bare flere mil med smil i hjelmen. Når vi nærmet oss Horten var det flere som tok alternativ retur (Sandefjord – Strømstad) etc.


Årets deltakere hadde ett bra spenn i alder, mc erfaring og mc type. 16 til 70+ år, med L på ryggen til 50 år pluss med mc erfaring, fra 125 /15 hk til 1200/200 hk.Takk for turen.

Olav og Kai