Adventure tur til Finnskogen 

2022

Oppsummering Adventure-tur til Finnskogen, 2. – 4. september 2022

Så var tiden inne for årets adventure-tur til Finnskogen. Dette må jo nå kunne sies å ha blitt en tradisjon for NAF MC Sarpsborg og Rakkestad, siden det er tredje gang at turen arrangeres. 

Det var i alt 15 deltakere på årets tur. 14 av disse møtte opp på CircleK i Rakkestad for fellesturen opp til Finnskogen og Morttjernberget som ha blitt vårt faste tilholdssted på disse arrangementene. 


Turen oppover gikk via en del grusveier i Rakkestad, Eidsberg og Indre Østfold før vi kjørte ca. 25 km. på Dragsjøvegen fra Aurskog til Årnes. Her møtte vi regnet, så det ble en rask tankstopp på Kongsvinger før vi kjørte til Kiwi på Roverud for proviantering.

På Morttjernberget ble vi møtt av Pål Arnesen i Grustur i Øst som er vår faste vert og guide på disse turene. Pål fyrte opp grillen og lagde middag til oss, mens vi installerte oss i telt, hengekøyer eller under tak i huset på Morttjernberget.

Regnet gav seg etter hvert, så det ble en fin kveld der praten rundt bålet satt løst og pågikk NESTEN ut i de små timer.

Lørdag morgen ble det inntatt en bedre frokost med både eggehakk og bacon. Bra levert midt ute i skogen. Det var ikke lagt opp til noen matservering i løpet av dagen, så alle smurte seg en god matpakke som skulle nytes i løpet av dagen.

Gruppen ble delt i to grupper der Aigars Barazinskis var med som guide på den ene, og Pål Arnesen på den andre. Aigars sin gruppe kjørte en runde i Sverige med litt flere tekniske utfordringer, mens Pål sin gruppe var mer turpreget og hadde lagt turen opp mot Kompassen i Halsjøen i Våler.


Begge gruppene hadde tilbakelagt godt over 25 mil på variert underlag når de returnerte til Morttjernberget. Det var nok en ganske sliten gjeng som satte seg rundt middagsbordet den kvelden.


Det må jo da tillegges at Pål, etter å ha guidet sin gruppe hele dagen, gikk i gang med å fyre opp grillen for servering av enda en middag til gjengen. En STRÅLENDE vert!!! 

Praten satt løst denne kvelden også, og det ble delt mange gode historier og opplevelser fra begge gruppene. Alle var enige i at det hadde vært nok en vellykket tur på Finnskogen. 

På søndag morgen serverte Pål nok en gang frokost til gjengen, og så var det tid for pakking til hjemreise. Nå gikk turen på diverse grusveier ned til Skotterud, der Pål sa takk for i år. Dette ble også stedet der noen av deltakerne takket for turen og vente forhjulet hjemover. Resten av følget dro nå videre ned mot området rundt Mangen før vi endte opp på Mysen, der vi sa takk for denne gang. 

Dette ble nok en gang en vellykket Adventure-Tur. Vi håper å gjenta suksessen neste år.  

Dette ble nok en gang en vellykket Adventure-Tur.

Vi håper å gjenta suksessen neste år.