Gruskurs for Adventure motorsyklerPublisert: 14. sept. 2020

I helgen har det blitt avholdt 2 stk. dagskurs for Adventure motorsyklister som ønsker å fortsette videre på grusveien når asfalten tar slutt. Kursene var i utgangspunktet fullbooket, men litt frafall de siste dagene før kursdagene endte vi opp med 19 deltakere fordelt på to kurs.

Gruskurset er et nybegynnerkurs ment for å gjøre motorsykkelførere tryggere på grusveier.

Etter en kort innledende runde med teori om stående kjøring, vektfordeling og blikkbruk blir deltakerne delt opp i to grupper.

Første øvelse er å kjøre slalom i sakte fart med søkelys på blikk, clutch og bakbrems.
Her hadde vi satt opp to identiske baner, så begge gruppene begynner med samme øvelse.

Det blir fort varmt under kjøreutstyret ved sånn type kjøring. Sakte fart med fullt fokus. Selv om temperaturmåleren viste kun 13 – 14 grader var det ikke noe klaging på kjølig vær 😊

Etter en pause blir banen gjort om til en mer åpen trasé, men fremdeles slalom kjøring. Nå er oppgaven igjen blikkbruk og i tillegg sette opp sykkelen for sving for å kunne gi litt gass ut.

Den andre gruppen skal ta for seg bremsing. Hvordan oppfører sykkelen seg ved brems på grus? Vi går igjennom og tester forskjellene. Med ABS innkoblet, uten ABS, bare bakbrems, bare forbrems og en kombinasjon av begge. Gruppene bytter når alle har fått prøv seg på dette.

Kurset avsluttes med en tur på grusveier i nærområde, så deltakerne kan få øvet videre på de elementene vi har vært igjennom.

Vi har til nå gjennomført 8 kursdager og tilbakemeldingene har vært meget hyggelige.

Veldig bra gjennomført kurs. God balanse mellom instruktører og utøvere.I tillegg veldig godt egnet område for gjennomføring av kurset:) Nyttige øvelser med gode tilbakemeldinger underveis. I sum et bra kurs med engasjerte og dyktige instruktører

Individuelle tilbakemeldinger. For egen del, så fikk kunnskapsnivået et skikkelig oppsving. Godt fornøyd med bruken av en søndag i høstvær. Passelig antall deltakere. Tror det fort kunne blitt noe mer kaotisk med flere deltakere