Høsttur til Setesdal

17 - 19 september 2021

Fredag 17. september møtte 10 medlemmer, fordelt på 7 MC’er, opp på Moss fergekai.

Turen startet med ferge Moss-Horten og videre til Sølvgarden Hotell og feriesenter der det skulle «slås leir» for helgen. Reiseruten var Moss-Horten-Hvittingfoss-Siljan-Skien-Ulefoss-Gvarv-Seljord-Kviteseid-Dalen-Rotemo-Rysstad.

Tore ledet følget og Kai kjørte bakerst og sørget for at alle holdt seg på rett kurs. Men det ryktes om et visst kryss som medførte utfordringer med å holde følget samlet. Ikke alltid like lett når mange motorsykler skal følge samme rute…..

Første stopp på veien ble ved Ulefoss sluser der det ble en kort stopp før ferden gikk videre til neste stopp i Dalen. Her ble følget innhentet av 3 medlemmer, fordelt på 2 MC’er. Andre forpliktelser medførte at disse ikke hadde mulighet til å møte opp i Moss kl. 12.00. De som stod og speidet etter en BMW cabriolet måtte imidlertid vente forgjeves, selv om det faktisk dukket opp en BMW med to hjul (intern spøk). Nå var hele følget samlet med 9 MC’er og ferden gikk videre til Rysstad som var målet for dagen.

Vi ankom Rysstad kl 18.30 der det ble en tur innom butikken før vi beveget oss de siste meterne bort til Sølvgarden der det ble AfterBike ved hytte 11.

Middag var bestilt til kl. 20.00 og her ble det servert hamburgere og pizza til sultne turdeltakere. Etter et godt måltid var det sosialt samvær i restauranten.

Lørdag var det planlagt en dagstur til Lysebotn. Værmeldingene for denne dagen hadde tidligere antydet muligheter for noen regnbyger men det virket som alt av nedbør hadde falt i løpet av kvelden og natten. Ved avreise kl. 11.00 var det ikke tegn til nedbør, bare litt vått på veien.

Jan ledet følget over Suleskardvegen der det ble en stopp for å se litt på utsikten før ferden gikk videre mot Lysebotn. Etter en kort stopp ved «Ørneredet» gikk ferden ned mot Lysebotn der veien slynger seg 7,5 km og 640 høydemeter ned til Lysefjorden. Her ble det en stopp for å nyte synet av fjorden og de bratte fjellsidene der Kjerag ruger hele 1132 moh. Men det var ingen basehoppere å se denne dagen.

Etter å ha tatt gruppebilde gikk turen opp de 28 slyngene til «Ørneredet» der vi spiste lunsj.

Returnerte til Rysstad samme vei som vi kom og avsluttet med AfterBike og bålkos før det ble en rask tur i dusjen og videre til en 3-retters middag i restauranten. Det ble servert belgisk vaffel med laks, helstekt indrefilet og sjokolademousse. Etter et meget godt måltid ble det sosialisering og tidlig kvelden på de fleste.

Søndag kl 11.00 var det tid for hjemreise. Jan ledet an og loset følget på reiseruten Rysstad-Dalen- Åmot-Rjukan-Kongsberg-Hvittingfoss-Horten-Moss. En av MC’ene havarerte mellom Åmot og Rjukan så NAF måtte kontaktes for berging. Godt å ha NAF-medlemsskapet i orden.
Takk til Øyvind og Bente som fraktet den «MC-løse» og bagasjen hjem igjen.


Takk for nok en vellykket tur med NAF MC Sarpsborg og Rakkestad